Kritika #47 // Miller Fortune

Nem kézműves ugyan, de mivel közel, s távol nem elérhető darab (ez konkrétan az Egyesült Államokból érkezett), mindenképpen szerettem volna itt is foglalkozni a Miller Fortunenal.

Illatra és színre is cideres, aztán elsőre ugyanolyan száraz is, mintha valami almából készült alkoholos italt innék.

Miller Fortune

Miller Fortune

6,9%-os alkoholtartamú, de ezt nem érezni az elején. Teltebb, mint az itthon is kapható sima Miller, de ettől még le sem tagadhatná a rokonságot… Ugyanazt a lapos, kissé fémes ízt érzem benne. Elvileg fűszeres, gyakorlatilag alkoholos, miközben próbálja idézni a hordóérlelt kézműves sörök ízét. Ez utóbbi szerintem nem is annyira titkolt szándék (nagyüzemi válasz a kézműves sörkultúrára), de az legyen a legnagyobb bajunk, hogy szépek a részletek, egyben van a design, okosan ki lett találva az üveg, a címke, a kupak.

Mindent egybevetve innám rendszeresen – természetesen nem a kézműves sörök helyett, hanem azok mellett – mert ár/érték arányban azért eléggé ott van (ott kint olcsónak számít és itthon is az lenne a 7 dolláros six-pack ár), miközben a hazai bolti söröket minőségben és ízben magasan veri. Csak gyorsan kell inni, mert hidegen jobb.

One thought on “Kritika #47 // Miller Fortune”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .